donderdag 21 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Algemeen en dossiers
Nederland
Verenigde Naties
Overig internationaal
Andere landen
Varia & service
Deze site
Onze andere sites
 
 Agenda
 Agenda-archief
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  >  AGENDA  

AGENDA

Agenda-archief


2007

  • vrijdag 23 maart 2007: publieksbijeenkomst Netwerk VN-Vrouwenverdrag ter presentatie van de uitkomsten van het oordeel dat het toezichthoudend comité voor het VN-Vrouwenverdrag dan inmiddels heeft gegeven over de Nederlandse naleving van dat verdrag. Utrecht, De Kargadoor, 14.00 - 16.00 uur.
  • 13 juni 2007: Procederen met het VN-Vrouwenverdrag. De verschillende procedures waarin het verdrag kan worden gebruikt worden uiteen gezet (nationale procedures en de klachtenprocedure bij het Vrouwenverdrag-Comité). Ook worden ervaringen die inmiddels zijn opgedaan gedeeld. Plaats: Vergadercentrum Vredenburg 19, Vredenburg 19, Utrecht . Tijd: 16.00 - 18.30 uur. Organisatie: Vereniging Vrouw en Rechte n het Clara Wichmann Proefprocessenfonds.

 2008:   

  • 31 januari 2008:   Vooraankondiging Symposium ter gelegenheid van het afscheidscollege van Cees Flinterman
    Per 1 september 2007 verlaat professor Cees Flinterman het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) en de Onderzoekschool Rechten van de Mens. Cees Flinterman was sinds 1 november 1998 directeur van beide instellingen. Op 31 januari 2008 zal hij om 16.15u zijn afscheidscollege geven in de aula van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Voorafgaand aan het afscheidscollege organiseert het SIM een symposium, waar nationale en internationale sprekers zullen ingaan op het thema ‘Changing perceptions of sovereignty and human rights’.
    De voertaal van het afscheidssymposium is Engels. Aangezien slechts een beperkt aantal deelnemers kan worden ontvangen, wordt geďnteresseerden verzocht zich aan te melden voor het symposium bij Maeyken Hoeneveld via M.Hoeneveld@law.uu.nl of via telefoonnummer 030-2538033.