zaterdag 23 januari 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Algemeen en dossiers
Nederland
Verenigde Naties
Overig internationaal
Andere landen
Varia & service
Deze site
Onze andere sites
 
 Mei 2003
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  >  ARCHIEF NIEUW O...  >  JAAR 2003
 >  MEI 2003  

ARCHIEF NIEUW OP DE SITE - MEI 2003

Voor ''Nieuw op de site - juni 2003 en later'' zie de actuele openingspagina
donderdag 8 mei 2003

Nieuws:

  • ''Oorlog treft moeder het zwaarst'' (NRC-Handelsblad, 8 mei 2003). Oorlog treft moeders en kinderen het zwaarst. In de ruim veertig oorlogsgebieden die de wereld telt is een meerderheid van de slachtoffers moeder of kind. Zij zijn het die de meeste gevaar lopen te worden gedood, gewond, getraumatiseerd en verdreven.
    • De hulporganisatie Save the Children kwam voor het vierde achtereenvolgende jaar met een ''Moeders Ranglijst'' die aangeeft waar de omstandigheden voor moeders het gunstigst zijn.
  • SGP-jongeren: geen bezwaar tegen vrouwelijk Kamerlid (Nederlands Dagblad, 8 mei 2003). Drie op de vier jongeren uit de reformatorische gezindte hebben geen bezwaar tegen vrouwelijke Kamerleden namens de SGP.donderdag 1 mei 2003

Nieuws:

Nieuwsarchief:

  • Elsbeth Boor: Blijft vaders wil wet ? Evaluatie van het naamrecht in het licht van het gelijkheidsbeginsel. In: Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht, maart 2003. Centraal staat de vraag in hoeverre het naamrecht bijdraagt aan de verwezenlijking van gelijke behandeling tussen ouders bij het bepalen van de achternaam van het kind. Betoogd wordt dat de WODC-evaluatie onvoldoende inzicht geeft in deze vraag. Wijziging van het huidige naamrecht is noodzakelijk om te voldoen aan het gelijkheidsbeginsel.


Naar '''Nieuw op de site'' - april 2003