donderdag 21 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Algemeen en dossiers
Nederland
Verenigde Naties
Overig internationaal
Andere landen
Varia & service
Deze site
Onze andere sites
 
 actueel
 Agenda
 Archief Nieuw op de site
 Nieuws op datum
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  
Deze website wordt al geruime tijd niet meer geactualiseerd, maar
recente informatie over het VN-Vrouwenverdrag en de activiteiten van Nederlandse vrouwenorganisaties op dat gebied vindt u op de nieuwe site van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag:


dinsdag 25 april 2006

Actueel > Agenda:
maandag 27 februari 2006

Nieuws (in volgorde van plaatsing vandaag):
vrijdag 17 februari 2006

Nieuws (in volgorde van plaatsing vandaag):

  • Dr. Ineke Boerefijn is per 1 maart benoemd tot bijzonder hoogleraar op de Opzij-wisselleerstoel van het Centrum voor Gender en Diversiteit aan de Universiteit van Maastricht (De Volkskrant, 16 februari 2005, bericht niet online).
    • Boerefijn gaat de komende tweeënhalf jaar onderzoek doen naar mensenrechten van vrouwen en het geweld tegen vrouwen. Ze is de vierde bijzonder hoogleraar op de Opzij-wisselleerstoel. Boerefijn is tot nu toe werkzaam bij het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten van de Universiteit Utrecht. Ze is benoemd op de Maastrichtse leerstoel vanwege haar deskundigheid op het gebied van de internationale bescherming van de rechten van de mens. Ze publiceerde veel over het VN-Vrouwenverdrag en over geweld tegen vrouwen. De Opzij-wisselleerstoel werd ingesteld bij het 25-jarig jubileum van het maandblad Opzij in 1997. Het ruime thema van de leerstoel, 'Vrouwen in conflictsituaties', kan worden toegespitst op thema's als migrantenvrouwen, vrouwen in conflict/oorlogssituaties, gehandicapte vrouwen, maar ook op het gelijkheidsdenken in brede zin of op huiselijk geweld. De Opzij-leerstoel werd eerder bekleed door dr. Maaike Meijer, dr. Liesbet van Zoonen en dr. Marli Huijer.
    • Meer over de Opzij-leerstoel.donderdag 16 februari 2006

Actueel > Agenda:

Aan alle geinteresseerden,
 
Intussen alom zo beroemd dat hij niet nader hoeft te worden geintroduceerd: terug uit New York en borrelend met nieuwtjes over de Toestand van Vrouwen in de Wereld!

Op donderdag 16 maart is het weer zo ver: Kees Flinterman vertelt over de laatste vergadering van CEDAW. Behalve broodjes komen onderwerpen ter tafel als vrouwenhandel in Macedonie en Cambodja, armoede van vrouwen (Venezuela en Mali), de introductie van quota in de politiek (Venezuela), genderproblemen van vluchtelingen en inheemse groepen (Australie), en seksestereotypen als uitdaging (Togo).

Kom ook lunchen met verse ontwikkelingen en broodjes: donderdag 16 maart, van 12.15 - 13.15 uur, Toon Peterszaal, Achter Sint Pieter 200, Utrecht. Zoals altijd is iedereen welkom. Svp aanmelden, tenminste een week van tevoren, bij ondergetekende. Tot 16 maart!
 
Marjolein van den Brink - Gender & Recht - Achter Sint Pieter 200 - tel. 030-2537106 - e-mail: m.vandenbrink@law.uu.nldinsdag 14 februari 2006

Naar verluidt ...

  • heeft het CEDAW (Committee on the Elimination of Discrimination against Women) eindelijk de bespreking van het Nederlandse rapport over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag op de agenda gezet, en wel voor januari 2007 ! Dit betekent dat het rapport eind augustus 2006 in de zgn. pre-sessional working group behandeld zal worden. Tijdens deze bijeenkomst stelt het comité zijn 'list of issues' op en dat is dan ook de gelegenheid voor Nederlandse NGO's om vragen op de agenda te krijgen.zondag 22 januari 2006

Agenda > Aktueel:
maandag 26 september 2005

Agenda > Aktueel:[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  >>>]

 

Gids Facultatief Protocol VrouwenverdragBestelgegevens

Blog over schaduwproces 5e Nederlandse rapportageDe blog van Leontine Bijleveld en Linda Mans

Schaduwrapportage Nederlandse organisatiesSome Progress, Many Gaps

Commentaar CGB (januari 2009)Commentaar CGB op 5e Nederlandse rapportage

Vijfde Nederlandse rapportage over uitvoering VN-Vrouwenverdrag


Nederlands rapport (juni 2008)

Donateurs gevraagdProefprocessenfonds Clara Wichmann

Proefprocessenfonds voor vrouwen...voor vrouwen

Margreet de Boer en Marjan Wijers woonden eind januari in New York de CEDAW-vergadering bij, waarin de Nederlandse rapportage over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag wordt besprokenHun dagboek: zevende en laatste bijdrage (2 februari 2007).

Informatie over de bewuste CEDAW-vergadering.

Taking women's rights seriously ?NGO-schaduwrapportage over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag

Donderdag 1 juni 2006 presenteert het Netwerk VN-Vrouwenverdrag:de Schaduwrapportage VN-Vrouwenverdrag

Uitnodiging bijeenkomst.

Uitnodiging mede-ondertekening.

Mail het voort!