zondag 28 november 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Algemeen en dossiers
Nederland
Verenigde Naties
Overig internationaal
Andere landen
Varia & service
Deze site
Onze andere sites
 
 actueel
 Agenda
 Archief Nieuw op de site
 Nieuws op datum
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  
Deze website wordt al geruime tijd niet meer geactualiseerd, maar
recente informatie over het VN-Vrouwenverdrag en de activiteiten van Nederlandse vrouwenorganisaties op dat gebied vindt u op de nieuwe site van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag:


maandag 12 januari 2004 

Varia > Personalia:

hspace=0

Per 1 oktober 2003 is mr. Rikki Holtmaat benoemd tot (persoonlijk) hoogleraar European Non-Discrimination Law aan de Universiteit Leiden. Holtmaat gaat een dag per week werken bij het Departement Publiekrecht, afdeling Europees en Economisch Recht, met als leeropdracht ''De bestudering van de rechtsgrondslagen en de ontwikkeling van het EU-recht op alle in dit recht erkende non-discriminatiegronden, mede in het licht van ontwikkelingen die zich in andere (inter)nationale rechtsstelsels voordoen''. Daarnaast blijft zij werkzaam als freelance onderzoeker en adviseur op het gebied van gelijkheid en recht (bericht in Nederlands Juristenblad, 2 januari 2004).

Zie ook: Mr. R.H. Holtmaat - onderzoek en advies

Rikki Holtmaat was onder meer lid van de Commissie Groenman, die de eerste nationale rapportage over het VN-Vrouwenverdrag verzorgde. Later was zij de samensteller van de schaduwrapportage bij het 2e en 3e Nederlandse rapport aan het VN-comité voor het Vrouwenverdrag. Ook was zij de eindredacteur van ''Een verdrag voor alle vrouwen. Verkenningen van de betekenis van het VN-Vrouwenverdrag voor de multiculturele samenleving'' (E-Quality, oktober 2002).

 
vrijdag 9 januari 2004

Aktueel > Agenda:

  • donderdag 19 februari 2004: lunchlezing Cees Flinterman (Universiteit Utrecht). Prof. mr. Cees Flinterman, hoogleraar rechten van de mens, is namens Nederland lid van de UN-Commission on the Elimination of Discrimination of Women (CEDAW).dinsdag 30 december 2003

Onze andere sites > gelijkebehandeling.nl:
dinsdag 23 december 2003

Nieuws:

Tweede nationale rapportage VN-Vrouwenverdrag
dinsdag 9 december 2003

Nieuws:

  • Klacht bij VN wegens discriminatie bij zwangerschap (FNV.nl, 9 december 2003). De FNV dient een klacht in tegen Nederland wegens discriminatie van zwangere vrouwen met een deeltijdbaan die tegelijkertijd als zelfstandige werken. Tijdens hun zwangerschaps- en bevallingsverlof krijgen zij een te laag inkomen omdat de ene uitkering met de andere verrekend wordt. Dit is in strijd met het vrouwenverdrag van de Verenigde Naties, aldus de vakcentrale. De klacht wordt gesteund door het Proefprocessenfonds Clara Wichmann.woensdag 26 november 2003

Gesignaleerd:

  • Laatste nummer Nemesis verschenen. Na bijna twintig jaar houdt Nemesis, het wetenschappelijk tijdschrift over vrouwen en recht, op te bestaan. Eind november is het dubbeldikke slotnummer verschenen. Hierin laat een keur van auteurs hun licht schijnen over de vraag ‘heeft de vrouw nog toekomst?’. Zij blikken terug op twee decennia ‘vrouw en recht’: wat heeft de discussie over gelijkheid nu eigenlijk opgeleverd, is er inmiddels zoveel gemainstreamed dat Nemesis overbodig is geworden, of is de emancipatie voltooid? Ook wordt vooruitgekeken naar de thema’s van de toekomst: hoe zit het bijvoorbeeld met de nieuwe groepen vrouwen in onze samenleving, zijn zij de ‘achterlopers’, zoals gesteld door de politiek, of juist de voorhoede van een nieuwe beweging? En wat is de betekenis van de overgang van een monoculturele naar een multiculturele samenleving voor vrouw en recht?vrijdag 21 november 2003

Gesignaleerd:

  • Prof. mr C. Flinterman en Mr R. Oostland: Rechtstreekse en horizontale werking van het VN-Vrouwenverdrag. In : Nederlands Juristenblad, afl. 42 van 21 november 2003. De auteurs tonen aan dat de conclusie van de regering dat het VN-Vrouwenverdrag geen rechtstreekse werking heeft, op onjuiste gronden berust.


[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  >>>]

 

Gids Facultatief Protocol VrouwenverdragBestelgegevens

Blog over schaduwproces 5e Nederlandse rapportageDe blog van Leontine Bijleveld en Linda Mans

Schaduwrapportage Nederlandse organisatiesSome Progress, Many Gaps

Commentaar CGB (januari 2009)Commentaar CGB op 5e Nederlandse rapportage

Vijfde Nederlandse rapportage over uitvoering VN-Vrouwenverdrag


Nederlands rapport (juni 2008)

Donateurs gevraagdProefprocessenfonds Clara Wichmann

Proefprocessenfonds voor vrouwen...voor vrouwen

Margreet de Boer en Marjan Wijers woonden eind januari in New York de CEDAW-vergadering bij, waarin de Nederlandse rapportage over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag wordt besprokenHun dagboek: zevende en laatste bijdrage (2 februari 2007).

Informatie over de bewuste CEDAW-vergadering.

Taking women's rights seriously ?NGO-schaduwrapportage over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag

Donderdag 1 juni 2006 presenteert het Netwerk VN-Vrouwenverdrag:de Schaduwrapportage VN-Vrouwenverdrag

Uitnodiging bijeenkomst.

Uitnodiging mede-ondertekening.

Mail het voort!