donderdag 21 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Algemeen en dossiers
Nederland
Verenigde Naties
Overig internationaal
Andere landen
Varia & service
Deze site
Onze andere sites
 
 actueel
 Agenda
 Archief Nieuw op de site
 Nieuws op datum
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  
Deze website wordt al geruime tijd niet meer geactualiseerd, maar
recente informatie over het VN-Vrouwenverdrag en de activiteiten van Nederlandse vrouwenorganisaties op dat gebied vindt u op de nieuwe site van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag:

De VN-Commissie voor de Uitbanning van Discriminatie van Vrouwen (CEDAW) is van 30 juni tot 18 juli 2003 in New York bijeen voor haar 29e zitting. Up to date informatie op deze pagina.
vrijdag 11 juli 2003

Aktueel > Agenda:

  • donderdag 25 september 2003: Prinsjesdagborrel van E-Quality. ''Traditiegetrouw luidt E-Quality het nieuwe parlementaire jaar in met de Prinsjesdagborrel. Tijdens deze bijeenkomst presenteren wij ons Commentaar op delen van de Rijksbegroting 2004'' (Den Haag, De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, Plein 24, 17.00 - 19.00 uur).donderdag 10 juli 2003

  • SGP blijft bij vrouwenstandpunt ondanks dreigende rechtszaak (Trouw, 10 juli 2003). Het vrouwenstandpunt blijft de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) achtervolgen. Het Clara Wichmann-instituut heeft de SGP onlangs in een brief gevraagd haar vrouwenstandpunt te heroverwegen. Het emancipatie-instituut dreigt met een rechtszaak. Partijvoorzitter Kolijn schrijft nu een reactie, samen met een jurist, want ''de zaak is niet te onderschatten''. En nee, het vrouwenstandpunt wordt niet heroverwogen, verzekert hij.
  • Raoul du Pré: Proces tegen staat om vrouwenveto bij SGP (De Volkskrant, 9 juli 2003). Het emancipatie-instituut Clara Wichmann spant een proces aan tegen de Nederlandse staat als die geen stappen onderneemt tegen het restrictieve vrouwenbeleid van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). De partij zou op z'n minst deelname aan de verkiezingen moeten worden ontzegd. Het instituut doet hiervoor een beroep op het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties.woensdag 25 juni 2003

  • Welkom op de nieuwe site vrouwenverdrag.nl. We hopen hiermee bij te dragen aan grotere bekendheid van het ''Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen'' (New York, 18 december 1979). Waarom dit verdrag belangrijk is, laat zich niet in een paar steekzinnen uitleggen. Een website is wel het minste ! We zijn overigens nog niet helemaal klaar met inrichten: een aantal documenten zult u nog moeten zoeken op de oude site.
    Reacties ? Klik rechtsboven op het mailformulier border=0 of stuur een mailtje naar redactie vrouwenverdrag.nl.


  • woensdag 25 juni 2003: Emancipatie op een zijspoor ? (Universiteit van Amsterdam). Debat n.a.v. een rapport in het kader van de tweede nationale rapportage over het VN-Vrouwenverdrag (Amsterdam, organisatie door Belle van Zuylen Instituut).vrijdag 20 juni 2003

Nederland > Rapportages aan Staten-Generaal > Tweede rapportage:

[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  >>>]

 

Gids Facultatief Protocol VrouwenverdragBestelgegevens

Blog over schaduwproces 5e Nederlandse rapportageDe blog van Leontine Bijleveld en Linda Mans

Schaduwrapportage Nederlandse organisatiesSome Progress, Many Gaps

Commentaar CGB (januari 2009)Commentaar CGB op 5e Nederlandse rapportage

Vijfde Nederlandse rapportage over uitvoering VN-Vrouwenverdrag


Nederlands rapport (juni 2008)

Donateurs gevraagdProefprocessenfonds Clara Wichmann

Proefprocessenfonds voor vrouwen...voor vrouwen

Margreet de Boer en Marjan Wijers woonden eind januari in New York de CEDAW-vergadering bij, waarin de Nederlandse rapportage over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag wordt besprokenHun dagboek: zevende en laatste bijdrage (2 februari 2007).

Informatie over de bewuste CEDAW-vergadering.

Taking women's rights seriously ?NGO-schaduwrapportage over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag

Donderdag 1 juni 2006 presenteert het Netwerk VN-Vrouwenverdrag:de Schaduwrapportage VN-Vrouwenverdrag

Uitnodiging bijeenkomst.

Uitnodiging mede-ondertekening.

Mail het voort!