donderdag 21 oktober 2021 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Algemeen en dossiers
Nederland
Verenigde Naties
Overig internationaal
Andere landen
Varia & service
Deze site
Onze andere sites
 
 actueel
 Agenda
 Archief Nieuw op de site
 Nieuws op datum
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  ACTUEEL  
Deze website wordt al geruime tijd niet meer geactualiseerd, maar
recente informatie over het VN-Vrouwenverdrag en de activiteiten van Nederlandse vrouwenorganisaties op dat gebied vindt u op de nieuwe site van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag:

woensdag 3 februari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):
maandag 1 februari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):
vrijdag 29 januari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):
  • VN-Comité houdt druk op SGP-zaak (Nederlands Dagblad, 27 januari 2010). Het VN-Vrouwencomité blijft de SGP-zaak nauwlettend volgen. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) heeft gisteren in Genève het comité geïnformeerd over de stand van zaken wat betreft het beroep bij de Hoge Raad.donderdag 28 januari 2010

Nieuwslinks:

  • Factsheets van de NGO's:
  • Nieuwe blogspots vanuit Genève , 27 januari 2010:  - Bespreking Nederlandse overheidsrapportage begonnen  - Impressie van de middagsessie - Reactie op laatste bericht.  Nieuwe blogspots van Loeky Droesen, aanwezig namens AIM.
  • Dijksma benadrukt belang VN-Vrouwenverdrag (OCW, 27 januari 2010) .  Staatssecretaris Dijksma werd woensdag bevraagd door het VN comite ter bestrijding van discriminatie van vrouwen. Dijksma noemde in haar openingsspeech de versterkte inzet van dit kabinet voor emancipatie in het algemeen, de inspanningen om het aantal vrouwen aan de top snel te vermeerderen en de maatregelen die Nederland heeft genomen om geweld tegen vrouwen en mensenhandel in te dammen. ... Het comite had vragen over het Nederlandse prostitutiebeleid, de inspanningen op gemeentelijk en provinciaal niveau om vrouwendiscriminatie te bestrijden, het beleid rond gezinshereniging en het uitbreiden van het aantal vrouwen in hoge functies.woensdag 27 januari 2010

Nieuwslinks:

  • Succesvolle lunchbriefing. Blogspot van Linda Mans, 26 januari 2010. 'Tijdens zo'n 'lunch briefing' heb je weinig tijd, die je zo efficiënt mogelijk wilt inzetten. Leontine is een geweldige moderator, die ervoor zorgde dat we de verschillende onderwerpen binnen afzienbare tijd konden afhandelen zonder af te dwalen - zie het andere stukje over de inhoud daarvan. En waarbij voldoende gelegenheid was via vragen van comitéleden dieper op het onderwerp in te gaan. Een knap stukje samenwerking.' En ook:
  • Waar wilde het CEDAW- Comité meer over weten? Blogspot van Leontine Bijleveld, 26 januari 2010.
  • VN bevraagt Dijksma over Nederlands emancipatiebeleid (OCW, 26 januari 2010) . Leidend bij het gesprek zijn vijf nota's die de regering heeft opgesteld over vrouwenemancipatie. Die behelzen naast Onderwijs ook de beleidsterreinen van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Justitie, Buitenlandse Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en VWS. Onderwerp van gesprek zijn in ieder geval de versterkte inzet van dit kabinet voor emancipatie in het algemeen, de inspanningen om het aantal vrouwen aan de top snel te vermeerderen en de maatregelen die Nederland heeft genomen om geweld tegen vrouwen en mensenhandel in te dammen.dinsdag 26 januari 2010

Nieuwslinks:

CEDAW bespreekt en beoordeelt de vijfde Nederlandse rapportage
over de implementatie van het VN-Vrouwenverdrag
45th session: 15 januari - 5 februari 2010 in Geneve

  • Oral Statement of the Dutch CEDAW Network to the Committee for the Elimination of All Forms of Discrimination against Women on the Fifth Periodic Report from the Government of the Netherlands by Leontine Bijleveld, Hellen Felter and Linda Mans. Presentatie van de Nederlandse Schaduwrapportage, zoals opgesteld olv het Netwerk Vrouwenverdrag, en ondertekend door 54 Nederlandse organisaties.
  • Klaar voor de vuurdoop. Blogspot van Leontine Bijleveld en Linda Mans dd. 24 januari 2010, net aangekomen in Genève voor de vergadering van het CEDAW. Zie ook, verder op de blogspot:
  • Bespreking in Genève gaat beginnen! Met daarbij: woensdag 27 januari 2010 : bespreking van de nationale overheidsrapportage tussen het CEDAW-comité en de Nederlandse overheidsdelegatie geleid door staatssecretaris van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sharon Dijksma.


CEDAW bespreekt en beoordeelt de vijfde Nederlandse rapportage
over de implementatie van het VN-Vrouwenverdrag
45th session: 15 januari - 5 februari 2010 in Geneve

Zie ook:

 

Blog over het Schaduwproces: Leontine Bijleveld en Linda Mans houden een blog bij over alle relevante momenten in het Schaduwproces. Namens het Netwerk VN-Vrouwenverdrag wonen zij ook de zitting van het CEDAW bij en doen verslag.[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  >>>]

 

Gids Facultatief Protocol VrouwenverdragBestelgegevens

Blog over schaduwproces 5e Nederlandse rapportageDe blog van Leontine Bijleveld en Linda Mans

Schaduwrapportage Nederlandse organisatiesSome Progress, Many Gaps

Commentaar CGB (januari 2009)Commentaar CGB op 5e Nederlandse rapportage

Vijfde Nederlandse rapportage over uitvoering VN-Vrouwenverdrag


Nederlands rapport (juni 2008)

Donateurs gevraagdProefprocessenfonds Clara Wichmann

Proefprocessenfonds voor vrouwen...voor vrouwen

Margreet de Boer en Marjan Wijers woonden eind januari in New York de CEDAW-vergadering bij, waarin de Nederlandse rapportage over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag wordt besprokenHun dagboek: zevende en laatste bijdrage (2 februari 2007).

Informatie over de bewuste CEDAW-vergadering.

Taking women's rights seriously ?NGO-schaduwrapportage over de uitvoering van het VN-Vrouwenverdrag

Donderdag 1 juni 2006 presenteert het Netwerk VN-Vrouwenverdrag:de Schaduwrapportage VN-Vrouwenverdrag

Uitnodiging bijeenkomst.

Uitnodiging mede-ondertekening.

Mail het voort!